THE POWER OF PRINT - AFFICHEWEDSTRIJD 2011

STUUR NU UW AFFICHES

... en folders in voor Cobra Power of print 2011.

Vanaf nu kunnen affiches en folders ingestuurd worden voor Cobra Power of print 2011. Met deze wedstrijd zet Prospekta andermaal de vruchtbare samenwerking tussen professionele ontwerpers en culturele instellingen in de spotlights.

De Vlaamse cultuurhuizen en de grafisch ontwerpers worden bij deze uitgenodigd hun affiches en folders van het voorbije cultuurseizoen 2010-2011 in te sturen voor de editie 2011.

Er zijn dit jaar twee vakjury's.
De ene beoordeelt de ingezonden affiches, de ander buigt zich over de folders. De meest eigenzinnige en sterke affiches en folders worden bekroond. In 2010 viel deze eer te beurt aan Het Huis van Alijn en Randoald Sabbe voor de affiche Dat is boks! Bij de ingezonden folders won The Golden Boy van Theater Antigone. Ze werd ontworpen door Gert Dooreman, met tekeningen van Nicolas Marichal.

Nieuw dit jaar is de jongerenjury, die eveneens een selectie zal maken van de strafste affiches en folders van het voorbije cultuurseizoen. De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 8 december 2011. Dan wordt ook de tentoonstelling met de genomineerde inzendingen gepresenteerd.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moet Prospekta uiterlijk vrijdag 16 september, 2 affiches en/of 12 folders van de voorstelling, tentoonstelling ... ontvangen hebben én moet men online een deelnameformulier invullen.

Jury Affichewedstrijd 2011
Kristien Gerets, verantwoordelijke communicatie deSingel
Rob Marcelis, zelfstandig grafisch ontwerper
Randoald Sabbe (winnaar 2010), zelfstandig grafisch ontwerper
Karl Scheerlinck (juryvoorzitter), kunsthistoricus, zelfstandig publicist en lesgever Sint-Lievenscollege Antwerpen
Mieke Smalle, zelfstandig grafisch ontwerper
Anni Van Landeghem, chef opinie De Standaard

Afbeeldingen hierboven
Dat is boks! (Randoald Sabbe, prijs van de jury 2010)
The Power of Print (Afreux, winnaar 2009)
UltraMegalore - Fashion Icon Testimony (Base Design, prijswinnaar van het publiek 2010)

Praktische info
www.prospekta.be (> evenementen).
(c)2008-2013 www.belgianposterpages.com